Welkom in groep 6!


Juf Coco is hier elke dag. Af en toe zie je meester Arian om ons een handje te helpen.

We beginnen de dag met een half uur lezen. Dinsdag is bij ons Duckjes-Dag. We mogen dan allemaal een Donald Duckje lezen in plaats van ons leesboek.

Iedere dag komen de vakken rekenen, spelling, begrijpend lezen en taal aan bod. Naast alle vakken die in de jaren hiervoor zijn aangeboden, beginnen we in groep 6 met Blits. Dit is een vak om studievaardigheden te oefenen. Verder zijn we nog druk met Engels, verkeer en gymmen wij op maandag en donderdag.

Op vrijdagmiddag hebben wij met de hele bovenbouw ateliers. We kiezen dan een atelier wat ons leuk lijkt en komen zo met verschillenden kinderen van andere klassen in de groep. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor basketbal, drama, leren jongleren, leren knippen als een echte kapper en zelfs werken met een 3D printer. Als er nog vaders, moeders, buren, tantes, ooms, neven, etc… zijn om een leuk atelier te geven bij ons, laat het weten!

We werken in de klas met een weektaak. Tijdens zelfstandig werkmomenten plannen we dan zelf in wat we wanneer doen. We zorgen dat op vrijdag alles af is. De weektaak is voor iedereen anders, want we kijken zelf naar wat we nog kunnen leren. Dingen die we nog lastig vinden of beter willen kunnen, oefenen we zodat het steeds beter lukt.

Nieuwsgierig naar wat we nog meer doen? Kijk eens in onze flyer of kom een keer de klas in!

 

Groetjes,

Juf Coco & groep 6.