Muziek op de Gaspard

Sinds augustus 2016 wordt er op de Gaspard nog meer aandacht geschonken aan muziek doordat we de muzieksubsidie voor drie jaar toegekend hebben gekregen.
Daar hebben we de afgelopen twee jaar al veel leuke dingen mee gedaan zoals:
-  een nieuw digibord programma (Eigenwijs Digitaal)aangeschaft om makkelijker even te kunnen zingen in de klas,


-  veel kinderen hebben al instrumentlessen kunnen volgen op piano/keyboard, ukelele of trompet. Deze lessen worden gegeven door docenten van de Muziekgarage, waarmee wij als school een samenwerkingsverband zijn aangegaan,
-  alle groepen hebben wekelijks muziekles, de ene week gegeven door de muziekleerkracht en de andere week gegeven door de eigen groepsleerkracht,
-  de leerkrachten hebben gitaar- of pianolessen kunnen volgen om de liedjes in de eigen groep te kunnen begeleiden,
-  ook kunnen kinderen zich opgeven om mee te zingen in het schoolkoor en
-  we hebben meer instrumenten aangeschaft zoals boomwhackers en klokkenspelen.

In dit laatste jaar van de muzieksubsidie houden we de ingeslagen weg  vast. De instrumentlessen en het schoolkoor vinden plaats op vrijdagmiddag van 13.45 tot 14.45 uur voor de groepen 5 tot en met 8.

Cathrine Malcorps-Dahler zal weer de pianolessen geven, Bas Toscani geeft de trompetlessen en Eliane Heijnen zal het schoolkoor gaan leiden.

Kinderen kunnen zich opgeven voor de instrumentlessen en ook voor het schoolkoor. Ook de andere creatieve lessen vinden plaats op de vrijdagmiddag. Na ieder blok van 8 weken instrumentlessen en schoolkoor houden we een presentatie in de aula. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom bij deze presentaties om te komen luisteren en kijken! Onze buren van de Noorderhof (mensen met de ziekte van Alzheimer) zijn hierbij ook van harte welkom.

Verder gaan we dit jaar kijken naar de mogelijkheden voor een schoolband/orkest samen met de Montini.
We houden u/je op de hoogte van ons muziekavontuur!

De muziek juffen,  Marja &  Johanneke