Welkom in groep 5

Het SchoolvoorbeeldGroep 5, Groep 5 welkomsttekst

In groep 5 hebben we twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Marian voor de klas en op donderdag en vrijdag juf Coco.

In de klas zijn we dagelijks bezig met rekenen, spelling en taal. Dit schooljaar hebben we voor het eerst Engels. Ook krijgen we nieuwsbegrip, verkeer en we gymmen op dinsdag een blokuur met de gymmeester.
We hebben een geïntegreerde methode voor de zaakvakken. Dan krijg je alle zaakvakken in een keer in een thema. Dit jaar zijn we gestart met het thema aardse extremen. Er werd toen een vulkaan gebouwd die echt kont uitbarsten, een overstroming en onweer.

Op dinsdag hebben we altijd speciaal bezoek; Joy. Dat is het hondje van juf Marian. Als je klassendienst hebt, zorg je voor Joy die dag. Dat vinden we erg leuk.
We knutselen ook een keer in de week in het technieklokaal. In dat lokaal vind je super veel knutselspullen en gereedschap en je mag er lekker knoeien met verf.

Na de herfstvakantie zijn we gestart met een taakbriefje voor onze weektaak. Op je taakbriefje staat wat je die week gaat maken. Dat kan van alles zijn: een bladzijde uit je tafelboek, toekomstkunde of een herhaling van wat we al geleerd hebben in de lessen. De weektaak kan je zelfstandig maken als je klaar bent met de les bijvoorbeeld. Je mag zelf de volgorde van je werk bepalen. Op vrijdag moet alles altijd af zijn. Zo oefenen we goed plannen en leren we hoe lang we ongeveer met een taak bezig zijn.

We doen ook de Grej of the day. Dat is Zweeds en betekent een raadsel. Je krijgt dan een raadsel mee naar huis en gaat thuis opzoeken wat het zou kunnen zijn. Weet jij het antwoord op dit raadsel: eerlijk gemaakt; oneerlijk verdeeld. Het antwoord neem je weer mee naar school en dan geeft de juf een korte presentatie over het antwoord. Je schrijft dan op wat je ervan geleerd hebt en vertelt er thuis over.

Wat we ook leuk vinden zijn onze klassenvergaderingen. We zitten dan in een echte vergaderopstelling en hebben stiltebewakers en beurtverdelers die zorgen dat de vergadering soepel verloopt. Tijdens de vergaderingen bespreken we bijvoorbeeld wat er goed gaat in de klas en waar we nog beter in willen worden.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs in onze klas!

Groetjes,
Groep 5.

Hier kunnen de linkjes geplaatst worden
Hier kunnen de linkjes geplaatst worden
Hier kunnen de linkjes geplaatst worden