Welkom in groep 5

Het SchoolvoorbeeldGroep 5, Groep 5 welkomsttekst

In groep 5 staat de hele week juf Renate voor de klas. De klas bestaat uit 17 leerlingen.

In de klas zijn we dagelijks bezig met rekenen, spelling, lezen en taal. Dit schooljaar hebben we voor het eerst Engels. Ook krijgen we Atlantis (leesmethode), verkeer en we gymmen op donderdag en vrijdag 45 minuten met de gym meester.
We hebben de geïntegreerde methode Blink voor de zaakvakken. Dan krijg je alle zaakvakken in een keer in een thema. Met Blink praten wij veel over de wereld. Over de verschillende mensen die er wonen, maar ook hoe de natuur eruit ziet en hoe alles werkt. Als we daar meer over geleerd hebben, gaan we zelf onderzoek doen en maken wij daar iets moois bij.

We gaan ook bepaalde periodes een keer in de twee weken in het technieklokaal. Daar krijgen we wetenschap en techniek van meester Rik. In dat lokaal vind je super veel knutselspullen en gereedschap en je mag er lekker knoeien met verf. De meester heeft ook allemaal bakken met opdrachten waarbij we zelf zeep maken, mogen zagen en boren en vooral heel veel leren.

Wij werken met een dagtaak en een weektaak. Op de dagtaak staan de belangrijkste doelen van die dag. Daar kunnen wij zien wat we gaan doen, maar we kunnen daar ook na de les met smileys aangeven of we het doel hebben behaald. De weektaak kan je zelfstandig maken als je klaar bent met de les bijvoorbeeld. Je mag zelf de volgorde van je werk bepalen. Op vrijdag moet alles altijd af zijn. Zo oefenen we goed plannen en leren we hoe lang we ongeveer met een taak bezig zijn.

In onze klas zitten wij met onze tafels in groepjes. Dat groepje is dan een echt team wat samenwerkt. Iemand is de tafelbaas die kijkt of alles goed gaat en anderen helpt. Er is ook een stiltekapitein die kinderen helpt herinneren om stil te zijn wanneer dat nodig is. Dan hebben we nog een materiaalbaas die zorgt dat alle spullen op de goede plek zijn en netjes blijven. En de laatste uit het groepje is complimentengever die de hele dag complimenten geeft aan het groepje, maar ook aan de andere kinderen uit de klas. Zo helpen wij elkaar en kunnen wij samen nog meer leren dan alleen.

Groetjes,
Groep 5.