Welkom in groep 5

Het SchoolvoorbeeldGroep 5, Groep 5 welkomsttekst

In groep 5 is bijna de hele week juf Renate in de klas. Soms op maandagmiddag en elke donderdag is juf Ben in de klas. Op woensdag en donderdag is juf Sofie in de klas voor haar stage. De klas bestaat uit 20 leerlingen, 8 jongens en 12 meiden.

In de klas zijn we dagelijks bezig met rekenen, spelling, lezen en taal. Dit schooljaar hebben we voor het eerst Engels. Ook krijgen we Atlantis (leesmethode), verkeer en we gymmen op donderdag en vrijdag 45 minuten lang.
We hebben de geïntegreerde methode Blink voor de zaakvakken. Dan krijg je alle zaakvakken in een keer in een thema. Met Blink praten wij veel over de wereld. Over de verschillende mensen die er wonen, maar ook hoe de natuur eruit ziet en hoe alles werkt. Als we daar meer over geleerd hebben, gaan we zelf onderzoek doen en maken wij daar iets moois bij. Dit schooljaar hebben wij al geleerd over aardse extremen!

We gaan ook bepaalde periodes een keer in de twee weken in het technieklokaal. Daar krijgen we wetenschap en techniek van meester Rik. In dat lokaal vind je super veel knutselspullen en gereedschap en je mag er lekker knoeien met verf. De meester heeft ook allemaal bakken met opdrachten waarbij we zelf zeep maken, mogen zagen en boren en vooral heel veel leren.

Wij werken met een weektaak. De weektaak kan je zelfstandig maken als je klaar bent met de les bijvoorbeeld. Je mag zelf de volgorde van je werk bepalen. Op vrijdag moet alles altijd af zijn. Zo oefenen we goed plannen en leren we hoe lang we ongeveer met een taak bezig zijn. Ook oefenen we al met huiswerk. We krijgen elke week een blad mee in ons huiswerk mapje.

Dit schooljaar zitten wij in een lokaal beneden in de school. Daarom kunnen wij samenwerken met de onderbouw. Wij vinden het super leuk om voor te lezen aan de kleuters!

Groetjes,
Groep 5.