Welkom bij groep 4!
Bij ons in de groep zitten 18 kinderen. Op maandag en dinsdag staat juf Sandra voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marja. Op maandag, dinsdag en woensdag hebben we ook nog een stagiaire: juf Jennifer.
In de klas zijn we dagelijks bezig met rekenen, spelling en taal. Met rekenen zijn we heel druk met het leren van de tafels en sommige kinderen zijn al echte tafelkampioenen. Ook leren we sommen tot 100 te maken en leren we analoog en digitaal klokkijken.
Bij taal leren we woordsoorten en oefenen we ook veel op het spreken, luisteren en schrijven. We leren de hoofdletters te schrijven. Regelmatig zijn we bewegend aan het leren.
In groep 4 hebben we voor het eerst Nieuwsbegrip, dit is een methode voor begrijpend lezen, hierin hebben we het altijd over een onderwerp uit het Jeugdjournaal. Voor geschiedenis, aardrijkskunde en natuur werken we uit Blink. Op donderdag gymmen we met een gymmeester.
We knutselen op woensdag vaak in het technieklokaal. In dat lokaal vind je veel knutselspullen en gereedschap waarmee we lekker aan de slag kunnen.
We doen ook de Grej of the day. Dat is Zweeds en betekent een raadsel. Je krijgt dan een raadsel mee naar huis en gaat thuis opzoeken wat het zou kunnen zijn. Het antwoord neem je weer mee naar school en dan geeft de juf een korte presentatie over het antwoord. Je schrijft dan op wat je ervan geleerd hebt en vertelt er thuis over. Dit doen we altijd elke donderdag en dat vinden we erg interessant.
Om de 2 weken hebben we een uur muziekles. En we gymmen ook anderhalf uur per week.
We werken met weektaken voor rekenen, spelling en taal/begrijpend lezen: hieraan kunnen we werken als we klaar zijn met de les. Sinds kort werken we met dagtaken waarop de doelen van de lessen staan en dan kunnen we met smiley’s aangeven of wij dat doel behaald hebben. Aan het einde van de dag knippen we de doelen die we nog moeilijk vinden er af en doen dit in ons doelendoosje. Als we eigen doelentijd hebben werken we zelfstandig aan de doelen die we nog moeilijk vinden en die zitten dus in ons doelendoosje.
Wil je verder nog meer te weten komen over groep 4? Houd dan deze pagina op de website in de gaten!

Groetjes, groep 4

Hier kunnen de linkjes geplaatst worden
Hier kunnen de linkjes geplaatst worden
Hier kunnen de linkjes geplaatst worden