Welkom in groep 3

Het SchoolvoorbeeldGroep 3 welkomsttekst

 

 

In groep 3 is juf Margreet er op maandag en dinsdag en op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Johanneke voor de klas.

Met lezen gaan we op reis door Leesstad en Ben Bus brengt ons met lijn 3 naar 12 haltes. Hebben jullie ook zin om in te stappen? Als je alle letters geleerd hebt, is er een heus Letterfeest in onze groep! Lezen doen we heel veel in groep 3. We starten de dag met een kwartiertje lezen. Leuk hoor, want we hebben net weer nieuwe boeken gekregen in onze klas. Soms gaan we dobbelsteen-lezen. Dan gooi je met een dobbelsteen en dan lees je bijvoorbeeld de woorden van rijtje 2. Maar we gaan ook op woordenjacht. Dat is een soort speurtocht naar woorden op het leerplein. De juffen weten goede verstopplekken voor de woorden, dus je moet heel goed zoeken! De juf leest trouwens ook voor uit het boek van De Gorgels, best spannend hoor. Dat doet ze altijd tijdens het eten en drinken voordat we gaan buiten spelen.

Naast het lezen gaan we natuurlijk ook rekenen en schrijven en nog veel meer! Dat doen we vaak door actief bezig te zijn (binnen of buiten) met de lesstof. Leren door te bewegen is leuk, leerzaam en gezond.

Met rekenen leren we de verliefde harten, de even- en oneven getallen, klokkijken (hele en halve uren), rekenen met geld en splitsen. We mogen een rekenrekje gebruiken om de sommen uit te rekenen. De juf heeft een heel groot rekenrek bij het digibord hangen. Vanaf januari maken we als de dagtaak af is, ook de weektaak voor rekenen.

We werken op maandag- en dinsdagmiddag in de hoeken en daar oefenen we spelend de dingen die we ‘s morgens geleerd hebben. Zo hebben we een restaurant gehad in de klas en kon je het eten en drinken met geld betalen. Ook hebben we dan tijd voor de chromebooks.
Vanaf januari maken we als de dagtaak af is, ook de weektaak voor rekenen.

In groep 3 leer je de blokletters schrijven. In het begin doe je dat met een schrijfpotlood en later in het jaar krijg je je eigen pen. De letters leren we schrijven met je hand in de lucht, met je neus in de lucht en in het groot op je tafel, daarna in je schrift. Zo kan je de letters goed oefenen. Als je wilt, kan je een brief schrijven en in onze brievenbus doen. Wie weet, krijg jij wel een kaart of brief van iemand anders.

Op woensdag krijg je een raadsel mee (Grej of the day in het Zweeds). Je krijgt dan een raadsel mee naar huis en gaat thuis met papa of mama op zoek wat het antwoord zou kunnen zijn. Het antwoord neem je weer mee naar school en dan geeft de juf een korte presentatie over het antwoord. Je schrijft dan op wat je ervan geleerd hebt en vertelt er thuis over. Dit doen we op vrijdag en dat vinden we erg interessant.
Donderdagmiddag is ook een hele leuke middag, dan hebben we gym en creatief.