Welkom in groep 6

Het SchoolvoorbeeldGroep 6, Groep 6 welkomsttekst

In onze groep zitten 21 kinderen. 10 jongens en 11 meisjes. Eigenlijk 12 meisjes, als je juf Gabriëlla (juf Gab) meetelt.
Groep 6 is een leuk leerjaar, want je hoort voor het eerst bij de bovenbouwers! Dat betekent dan ook dat we veel leren op het gebied van zelfstandigheid. We leren plannen aan de hand van taakbriefjes (een overzicht waarop je ziet wat je moet maken), we werken met een weektaak en met eigen leerdoelen. Dat laatste betekent dat je elke week iets op je planning zet waar je aan wilt werken. Dat kan iets zijn waar je beter in wil worden, maar het kan ook iets zijn waar je uitdaging voor wilt!
Een dag in groep 6 ziet er als volgt uit: we starten met een half uur stillezen, daarna luisteren we naar het gebed en naar het verhaal van kind op maandag. Dan starten we met hard werken: spelling, taal, rekenen, en nog veel meer. We werken met nieuwsbegrip aan begrijpend lezen en Blink voor wereldoriëntatie.
We hebben elke week een zonnetje van de week. Diegene mag dan iets presenteren van zichzelf en staat dan een week lang “in het zonnetje” ← dit is trouwens figuurlijk taalgebruik, dat leer je ook in groep 6! Als je het zonnetje van de week bent, mag je ook een dier van de week en een land van de week kiezen. De juf en het zonnetje van de week vertellen dan samen over dat onderwerp.
Ook hebben we soms leuke uitjes naar De Groene Inval, waar we van alles leren over tuinieren!
Wil je verder nog meer te weten komen over groep 6? Houd dan deze pagina op de website in de gaten!

Groetjes, groep 6

Hier kunnen de linkjes geplaatst worden
Hier kunnen de linkjes geplaatst worden
Hier kunnen de linkjes geplaatst worden