Welkom in groep 6

Het SchoolvoorbeeldGroep 6, Groep 6 welkomsttekst

Welkom in groep 6!

Elke week staat een van de kinderen in het zonnetje. Je bent dan kind van de week. Je krijgt een poster waar je klasgenoten allemaal complimenten opschrijven over jou. Op vrijdag neem je drie dingen mee om over jezelf te vertellen aan de klas.
In groep 6 hebben we twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Marian voor de klas en op donderdag en vrijdag juf Coco.

In de klas zijn we dagelijks bezig met rekenen, spelling en taal. Dit schooljaar hebben we een nieuwe methode voor Engels. Met liedjes leren we Engels praten. Ook krijgen we Nieuwsbegrip en Atlantis, verkeer en we gymmen op maandag en dinsdag.

We hebben een geïntegreerde methode voor de zaakvakken. Dan krijg je alle zaakvakken in een keer in een thema. Dit jaar zijn we gestart met het thema ‘Aardse extremen’.

Op dinsdag hebben we altijd speciaal bezoek; Joy. Dat is het hondje van juf Marian. Als je klassendienst hebt, zorg je voor Joy die dag. Dat vinden we erg leuk.

We werken met een taakbriefje voor onze weektaak. Op je taakbriefje staat wat je die week gaat maken. Dat kan van alles zijn: een bladzijde uit je tafelboek, toekomstkunde of een herhaling van wat we al geleerd hebben in de lessen. De weektaak kan je zelfstandig maken als je klaar bent met de les bijvoorbeeld. Je mag zelf de volgorde van je werk bepalen. Op vrijdag moet alles altijd af zijn. Zo oefenen we goed plannen en leren we hoe lang we ongeveer met een taak bezig zijn.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs in onze klas!

Groetjes,
Groep 6.