Welkom in groep 7

Het SchoolvoorbeeldGroep 7, Groep 7 welkomsttekst

Hallo allemaal en welkom op de pagina van groep 7!

Wij zijn met 22 kinderen en één juf (Gabriëlla) en één stagiair-meester (Dylan).
We zijn een gezellige, hardwerkende groep die goed kan samenwerken.

Wist je dat je in groep 7 heel veel nieuwe dingen leert? Bijvoorbeeld werkwoordspelling, rekenen met procenten, maar ook hebben we in groep 7 het verkeersexamen!

Soms hebben we leerzame en interessante uitjes van de Groene Inval. Dan leren we bijvoorbeeld over duurzaamheid, we mogen dit jaar een 3D-printer uitproberen en nog veel meer. Ook hebben we in groep 7 elk jaar boomfeestdag. Dan gaan we het milieu helpen en planten we nieuwe boompjes in de bossen!

Vanaf dit jaar hebben we voor het eerst les van meester Rik voor wetenschap & techniek. In deze lessen leren we heel veel op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren. We mogen allerlei techniekbakken uitproberen en meester Rik leert ons ook hoe we bijvoorbeeld moeten zagen!

We hebben 2x per week gym van meester Charro: onze gymmeester. Soms hebben we een klassikale les, waarbij we vaak een soort spel doen met teams. En de andere les doen we een vakken-les, waarbij we in kleine groepjes in elk vak een nieuwe vaardigheid leren. Bijvoorbeeld verspringen, ringzwaaien enzovoorts.

Op school maken we gebruik van chromebooks. Soms mogen we daarop werken, en dat vinden wij erg leuk. Als de computers in de klas zijn, is de concentratie vaak erg hoog! We maken soms verhalen op de computer, maar leren nu ook blind typen met de cursus Pica!
Ook maken we soms opdrachten zoals rekenen of spelling op de computer.
En als we een periode lang héél goed gewerkt hebben, mogen we heel soms een leuk spelletje voor het plezier doen. 

Op dinsdag (om de week) krijgen we muziekles van juf Marja. We zingen, dansen en maken muziek op de instrumenten. Af en toe mogen we onze talenten laten zien, bijvoorbeeld bij de maandviering of bij Lyvore, of met de kinderboekenweek!

En zo zijn er nog veel meer dingen die we bij ons op school doen. Wilt u nog meer weten? Kom gerust een keertje kijken! U bent van harte welkom in onze groep!

Groetjes, groep 7